Activiteiten

Wandelen en fietsen

U kunt prima wandelen in de omgeving want Groesbeek ligt tussen de bossen en overal zijn wandel- en fietspaden. Ook het Pieterpad loopt door Groesbeek. Leuk is bijvoorbeeld een wandeling naar het Middeleeuwse Kranenburg. Een gezellig stadje in Duitsland om te winkelen of een terrasje te nemen.

Wandelaars in bossen rond Groesbeek

Creative Commons photo by TijsB

Per fiets naar Kleve of Goch in Duitsland met veel winkels en terrasjes. In Kleve is een Tiergarten.  Montainbiken, er zijn tal van routes uitgezet in de omgeving, heuvelachtig terrein in mooie natuur.  Groesbeek is een geliefde plaats voor wielrenners! Wij verzorgen groepsverblijf.

Zon in bos

Creative Commons photo by mijveld

Sportievelingen vinden het heerlijk om in het bos hard te lopen.

Huifkar en paardrijden

Wij verzorgen: Huifkar tochten door oldtimertrekker of paarden getrokken en paardenritten door prachtige natuur. We geven ook Paardrijlessen.

Zwemmen

Op warme dagen is het natuurlijk heerlijk om een duik te nemen in het frisse water. Zwemmen kan in Groesbeek , Plasmolen en Wylerbergmeer.

Spelen en meer

Bezoeken van musea: Nationaal Bevrijdingsmuseum, Groesbeek. Openlucht Museumpark Orientalis. Afrikamuseum. Deze laatste zijn ook interessant voor kinderen. Alles in Groesbeek. Op grotere afstand zijn er: Openluchtmuseum en Burgers Zoo in Arnhem. Diverse musea in Nijmegen (oudste stad van Nederland!) met groot centrum met veel terrassen. Bezoek aan te bevelen tijdens Wandel4daagse.

Africa Museum 3

Het bekende Natuurgebied de Millingerwaard. Vlak bij de camping ligt natuurgebied De Schildbroek, alleen te voet begaanbaar. Voor de kids van 3 tot 12 jaar: Avonturenbos “Stekkenberg” in Groesbeek. Een natuurlijke speeltuin zonder speeltoestellen. Er zijn de volgende voorzieningen: Boomzweefpad, smokkelpad, boomhut, trimbaan, hutten bouwplek, speelpicknickplek. Alles gratis!

Net over de grens van Gelderland met Limburg: Liggen de Mookerhei, het Zevendal, Zwemwater de Siep, De St. Jansberg, de Plasmolen, prachtig om er te wandelen en er een tijd te verpozen. Er zijn veel terrasjes en eetgelegenheden. Prachtige natuur!

Op korte afstand van onze camping Boerengolf, leuk voor de kids, een wijngaard en natuurgebied de Bruuk. Met de draisine fietsen over de rails naar Kranenburg en kleve en terug.

Men is begonnen met een nieuw fietspad van De Horst , waar onze camping ligt, met aansluiting op het fietspad naar Nijmegen.